Medan Mattias är i duschen

Förlåt för sen uppdatering. Har varit fullt upp idag. Varit på både IKEA samt bäckebol köpcentrum. Nu har vi äntligen hittat lite inredning till Mattias lägenhet :)

På eftermiddagen/kvällen har vi lagat god fläskfilegryta med trattkantareller samt haft en go myskväll med Tara och Dennis :)

Längtar tills på måndag då jag ska få träffa Vincent! Mitt gudbarn :) du ska få en fin present :)

God natt! :)

Känslan att inte kunna äta

 
Hej alla underbara!
 
Efter en dag igår full med låg energi, feber och spya - så har jag varit extra snäll mot min mage idag. Har ätit fil till frukost som jag fick behålla. Till lunch vågade jag ta en sallad och än så länge har den inte åkt upp ännu :)
 
Har fortfarande en kraftig huvudvärk dock, men tror att det beror på gårdagen då jag inte fick i mig mycket vatten. Köpte en halvliter ramlösa, än så länge har jag fått i mig halva. Den står och tittar på mig ;)
 
Ikväll skulle jag egentligen ha börjat jobba 18, men gav min tid till Za, då jag var rädd att jag inte skulle klara passet. 
 
Får en ledig helg, vilket jag sannerligen behöver. Behöver verkligen sova ut och kurera mig. Återfå lite energi. Allt jag kan tänka på är att få sova. Är rädd att jag håller på att gå in i väggen, men förmodligen är det bara graviditeten som spökar. Nu ska jag ta en nap på Zas soffa. 
 
Puss på pannan :)

Suger på tummen

 
Hej alla fantastiska :)
 
Detta foto är taget i slutet av Januari. Tänk att jag var gravid här och inte hade någon aning. 
 
Tänkte skriva lite om min bebis, den är beräknad den 29 september. Men allt ifrån två veckor efter datumet samt två veckor innan datumet är helt normalt, vid födsel.
 
Min bebis är 6 cm lång, lite mer nu eftersom att jag gått lite fler dagar :) Och allt är utvecklat hos den, den har armar, fötter, händer och ansiktet har allting det med :) Läste på: http://mammasidan.se/gravid/vecka/12, att min bebis redan suger på tummen :D gulligt ju!
 
Nu efter vecka 12, ska det tydligen vara svårare att få missfall *peppar peppar*, vilket är skönt. Slipper man oroa sig för den biten. Men, nu har den svåra biten kommit - maten. Allt man äter påverkar barnet och tomma kalorier som sötdricka, godis, chips - ja allt sånt där super gott,  är bra att undvika. De sägs även att förbereder man kroppen på att äta nyttigt nu, blir det lättare att komma i form efteråt. Och eftersom min plan är att bli supersnygg, så får jag väl göra någon form av kostschema. Får återkomma med den ;)
 
Idag, mår jag pyton. Har haft en kraftig huvudvärk och ett illamående utan dess like. Men allt ska börja avta nu och det känner jag redan då illamåendet inte gör sig påmind så ofta längre.
 
Puss och kram
 
 

Vill inte gå upp i vikt

Hej alla söta
 
 
Idag var jag och Mattias på MVC, var såklart helt skräckslagen inför tömningen av blodet (ja, det låter dramatiskt). Men de tog faktiskt hela 3 rör med blod.
 
Så, när jag kom dit så berättade jag hela min dramatiska upplevelse av detta och så klart ville de lugna mig. Hur gjorde de?
 
Jo, det sade att de ville klämma och känna lite för att se om de kunde finna några blodkärl. Javisst, tänkte jag. Det är väl inte så farligt att klämma och känna lite.... men när de ändå var igång, såklart skulle de även sticka mig.... gudars! Tur att jag inte var beredd på det för annars hade jag varit så nervös. Men pärldroppar av svett rann ändå i mitt ansikte... Mattias var helt fascinerad av att det kunde rinna så fort. 
 
Efter ett glas vatten kände jag mig bättre.
 
Som alla andra smårunda vackra gravida kvinnor, är jag superrädd för att bli ett av de dära praktexemplaren som går upp 15-30 kg och blir en stor tunna... det vill man inte. Så jag har hittat detta:
 
barnet 3,4 kg
moderkakan 0,7 kg
fostervatten 1 kg
livmodervägg 1 kg
brösttillväxt 1 kg
ökad blodmängd 1,4 kg
ökad vätskemängd 1,5 kg
mammans fettdepåer 3 kg

Totalt 13 kg

Källa: Boken "ett barn blir till" Lennart Nilsson och Lars Hamberger
 
Så allt över 10 kg är rent fett.. nu är det bara att fortsätta att äta hälsosamt och träna. För jag tänker fan inte bli fetare än vad jag redan är. ALDRIG! Jag vägrar. Totalt vägrar.
 
Hoppas detta gjorde att mina gravida vänner känner sig lite bättre, har du alltså gått upp 10 kg och är i slutet av din graviditet. Ge dig själv en klapp på axeln - you did it!
 
Puss på er

Inte alls roligt

 
 
God morgon alla härliga människor. Idag har jag vaknat vid 05:00 som vanligt och fixat frukost till Mattias och Mamma. Sen fick jag sova igen :) Vid halv nio lunkade jag över till Zandra för att lämna min dator, sen begav vi oss till gymmet. Det blev cross, pw och lår :)
 
Nu sitter jag hos Zandra och jobbar. Vilket är toppen, älskar när hon kan passa mig. Mina siffror blir så mycket bättre då!
 
Bröt precis en nagel, så måste åka till överby och fixa den idag :/ Ska även beställa ett par converse som jag fallit för. Vita med nitar. Endast 800 kr. Billiga dojjor, eller? 
 
Bilden där uppe är såklart min mage. I KNOW, it's huge! Men större kommer den bli. Har sagt till min pojkvän att han inte får klaga på sin kropp framför mig. Speciellt inte när jag har ännu större mage. Då vet jag inte vad jag gör! Morr!
 
På Onsdag ska vi till MVC och se så att allting står rätt till med våran bebis. Ska blir hemskt. För fick reda på av min gravida kompis att inskrivningen på MVC inte alls är så trevligt. Dom ska sätta en slang på mig i min arm.... är inte alls nervös. Nejdå. För jag älskar ju sånt! NOT! Sen ska jag få lyssna på att det är väldigt farligt att röka och dricka under graviditeten. För det gör ju jag? Eller? 
 
Men idag är en bra dag. Fick också reda på att min underbara Nicoline har en ledig helg i helgen. Så det blir en tripp till kära Jönköping <3 Underbart att få träffa henne igen då hon varit borta i Australien och göttat sig ett bra tag.
 
Aja, nu ska jag fortsätta med mitt braiga arbete!
 
Take care!

announcement

Hej mina kära släktingar och vänner samt vackra besökare.

Med godkännande från min underbara pojkvän får jag nu skrika ut till hela världen att vi väntar ett vackert kärleksbarn. Underbart!

Det känns både skrämmande och helt fantastiskt. Det är en obeskrivlig känsla att ha en växande varelse i magen.

Som många tjejer förmodligen känner när de är gravida, är att man inte är i sitt bästa jag. Man är svullen, tjock, håret är torrt och humöret svänger som en berg och dalbana.

Tänkte svara på de frågor som jag och Mattias fått mest.

"Hur vågar ni skaffa barn så unga?"
Jo, när jag och Mattias fick reda på detta var vi båda i chock. Men vi båda har bra inkomst, jag arbetar mycket hemifrån och hur mycket vi än vred och vände på det hela - kunde vi inte finna några bra argument för att inte ha barnet. Vi båda älskar att vara med varandra, vi har samma visioner i livet och är lika familjära. Det känns bra.

"Men ni har inte känt varandra så länge?"
Nej, det klart. Vi har dejtat sen i början av december. Klart att det sätter frågetecken på saker och ting och detta var faktiskt vårt enda argument för att inte ha barnet. Men är det något jag har lärt mig inom kärlek, är att ingen kärlek har någon garanti. Det är något man måste kämpa för varje dag, hela tiden. Vi båda vet det. Sen vill vi båda vara föräldrar. Så skulle det av någon anledning ta slut *peppar peppar*, så löser vi det.

"Hur löser ni det ekonomiskt?"
Jo, som sagt så arbetar vi båda två. Tack och lov. Just att jag har det arbetet jag har och har världens mest förstående chef, gör att vi kan behålla barnet. Jag kan arbeta hemifrån samtidigt som jag har barnet. Vilket gör att jag kan spara väldigt många föräldralediga dagar, vilket gör att vi inte påverkas ekonomiskt på samma sätt som man annars hade gjort. Blir barnet sjukt av någon anledning behöver jag inte ta ledigt. Jag kan även resa tillsammans med mitt barn om det skulle vara nödvändigt. Som sagt har jag världens bästa arbete! Mattias som arbetar heltid kan ta ut föräldraledigt så mycket han vill. Men förmodligen väntar han med dem tills barnet blivit lite äldre och inte behöver mig lika mycket.

Detta är väl de mest bekymrade frågorna vi fått av våra närstående. Annars har det varit lyckoönskningar och många glada leenden. Vi har mycket stöd från både min och Mattias familj, vilket känns underbart. Ingen av oss hade hanterat detta lika bra annars. Vi båda är väldigt nära våra familjer och stöd är guld värt. Vi har även båda två underbara vänner som alltid finns där för oss.

Är för övrigt i vecka 12, vilket betyder att min bebis är helt utvecklad. Nu ska den bara växa sig stor och stark! Jag kommer skriva mycket om alla mina tankar och oroligheter och känslor. Ni får jätte gärna följa mig på min resa genom graviditeten.

Kram på er alla!

Nyttig

 
God morgon!
 
Kom precis hem från min vardagliga morgon promenad med bästa Zandra.
 
Har tänkt att bli nyttig. Min största motivation när jag skall bli detta är att som vanligt skriva om mina dagar, vad jag ätit och motionerat. På så sätt lurar jag mig själv att jag måste skärpa mig.
 
Denna måltiden är min frukost och består av 2 dl hälsofil, som innehåller 120 kcal. 1/2 dl fullkornscornflakes som innehåller 50 kcal. 3 jordgubbar och en tredjedels banan som innehåller 35 kcal.
 
Till detta dricker jag en kopp te.
 
Måltid kcal:
205 kcal
 
Klockan är : 09:25
 
Mellanmål blir då klockan 11. 
 
Bättre att äta flera gånger och lite, än mycket varje gång men färre tillfällen. Det gör att du får en jämn sockernivå och känner dig pigg under hela dagen.
 
 
Ha en fin dag! :)

Underbar morgon

 
Du är det finaste jag vet! Tack för att du finns och är den du är :) kunde inte vara lyckligare <3 
 
Idag är det jobb på schemat, ikväll blir det mys med vänner :) känner mig fortfarande helt dåsig i huvudet och jag kan inte sluta nysa. Haha. 
 
Jag fattar inte hur man kan sjunka så lågt. JAG FÖRSTÅR INTE. Varför? Vad är meningen? Ingen, säger du. Du har inte ett jävla svar när du står där och vinglar. Sugen, kläcker du ur dig. Du gör mig så sjukt besviken!

RSS 2.0