När rosens blad faller.

Han sade "kom Johanna, vi går hem". Av automatik reste jag mig upp. När jag höjde mitt huvud såg jag dig. Våra blickar möttes och en sekund senare stod hon och grät i min famn. Han såg på mig och jag förstod att han ville gå hem. Jag nickade och han begav sig. Kvar stod hon i min famn och min skjorta blev alldeles blöt. "kom sade jag" och vi gick tillsammans in på rummet. Jag såg din panik tränga sig in i kroppen och ju närmare rummet vi kom, ju hårdare klämde hon min hand. När sängen blev alldeles tydlig föll hon över den och ryckte i kroppen. Jag såg allt... jag tog din hand och sade "jag hämtar kaffe" och för en kort stund lämnade jag dig där.

Jag jämförde automatiskt kaffesorterna i köket och bestämde mig för att Löfbergs vore godare, även om hon inte skulle bry sig om vilken sort det vore. Jag kände igen mig i dig i så väl. Hur du rörde dig, hur du grät, paniken, rösten, ordvalen... jag förstod dig.


Jag väntade en stund, jag visste  så väl vad som snurrade i hennes tankar och jag var inte till hjälp ännu... inte än. Jag skulle ha gått hem för länge sen, men något i mig fick mig att stanna kvar.

Efter en stunds väntan hällde jag upp det nybryggda kaffet i en termos och jag tog med mig 2 stora tekoppar. Lika bra att köra på stort. När jag lämnade köket och närmade mig rummet hörde jag snyftningar. Hon satt där svagt på stolen, med armbågarna på sängkanten och med händerna nedgrävt i håret. Hon såg så liten ut. Man såg inte om hon blundade eller tittade, håret hängde för ögonen.
Plötsligt såg jag mig själv sitta där. Förskräckt med en kall hand i min hand. Jag såg mig själv utföra hjärt - och lungräddning. Såg mig själv röra vid pannan om och om igen som om feber skulle ha uppkommit. Jag visste så väl även om jag vägrade tro på det... ännu hade inte hoppet slocknat... om jag bara kunde... kanske snart...


Jag satte mig ner vid dig. Jag gav dig en stor kopp med kaffe och hon tog emot den. Jag satt där med dig till slutet... jag höll din hand. Jag sade aldrig ett knyst. Jag visste att det inte fanns någonting att säga. Jag förstod.


Jag tog en omväg hem. Såg gatlyktorna slockna. Tänk vad svart det är ute. Jag förundrades av hur gott luften smakade. För varje andetag kände jag kylan i mina lungor. Det kändes friskt, det kändes skönt. Jag lever och jag är lycklig över att det inte var jag den gången för 6 år sen... jag älskade dig, sådär på riktigt, som vi alltid sade. "Dör du, dör jag" minns jag alltid att jag sade. Det var ju delvis sant. Vi dog. Du och jag försvann ju faktiskt. Men jag uppskattar livet och jag har det jätte bra nu. Underbara vänner, en underbar pojkvän och en helt fantastisk familj. Du hade blivit förbluffad. Du ska se mig och Kristoffer, vi är underbara ihop. Du hade blivit så glad för min skull! Men jag saknar dina bruna ögon... jätte mycket. Jag minns ditt ansikte så tydligt. Jag minns ditt leende så väl, jag minns hur du gick, hur du skratta, jag minns dina fräknar som blev så tydliga när solen föll på. Det är okej att sakna och jag uppskattar våra minnen jätte mycket. Jag bär dem och det finns inte någon som kan ta dem ifrån mig. Jag kommer alltid minnas oss, min ros utan taggar.

Kaos

Hejhej!
Gud vad mycket det är som har hänt. Har bara lust att ventilera mig. Kaos dag!
Min katt kom hem igår och vi första anblicken så tänkte jag "vad blöt han är", så tog jag upp han i famnen och blev blodig om händerna. Jag bar upp honom och jag och Louise blev helt förskräckta av vad vi såg. Felix hade sår över hela huvudet  och det var blod överallt. Vi letade upp kattboxen och i med katten och iväg med bilen till trestad djurklinik. Men nej den hade stängt en halvtimma innan vi hann dit. Så vi ringer Louise lilla syster som utbildar sig inom djur och hon ville kolla på katten. Madelene kom med första hjälpen kit och började smörja in hans sår med koksalt. Hon kollade så att allt såg bra ut men hittade 2 djupa sår som hon ville att vi skulle kolla upp. Dessutom var katten förstoppad och det blev helt plötsligt fler saker än sår att ta itu med.
Felix var så svag att han gick att duscha, då är det allvarligt. Stackarn. Men det blev bra tillslut och vi skulle iväg med katten idag. Men det blev så knapert med tid. Jag var tvungen att hänga med på en utbildning jag inte fått upplysning om som tydligen var obligatorisk och jag skulle ju till vetrinären med Felix. Allt blev så dumt. Plus att pappa smsar mig att Felix rymt och hoppat från balkongen, det gjorde ju inte det hela bättre direkt. Jävla dag. Jag hinner inte ens gå på toa. URS. Så kommer jag hem och ringer Louise, men när Louise kommer beslutar vi oss för att inte åka. Så ringer Kristoffer och där blev det stress...
Nu ligger jag här och jag tänker "vart tog jag vägen?". Jag tänker på allt jag aldrig hinner göra längre. Vad hände? Hur gick det så långt, att jag inte får plats längre? Jag har bara massa måsten... det var länge sen jag åkte och simmade vilket är det bästa jag vet.... det var länge sen jag tog en joggingrunda... länge sen jag stod och lagade mat längen till bara mig själv, bara för att det är gott.. länge sen jag tog en dusch som varade mer än 15 minuter... länge sen jag tog ett bad... länge sen jag hann vaxa mina ben... nej nu måste man raka... för man hinner inte... länge sen jag tog mig tid att noppra mina ögonbryn sådär perfekt. Vad fan hände? Det var länge sen jag var med en kompis längre än 3 h. Det var länge sen jag hade en egen städ och tvättdag med hög musik och dansade runt i linne och shorts. Länge sen jag valde ut goa doftljus och tände hemma bara för att... jag saknar mig själv... så jävla mycket... det måste bli en ändring, NU.

Felix <3

Min katt snarkar... jag ska upp 04:30. Jag vill sova.... men vill ändå inte väcka honom. Han sover ju så gött. På rygg... bäddar era katter också in sig? Det gör min, den har huvudet på kudden och kroppen under täcket. Sött eller vad? Haha. Sötows.

No computer

Heej trogna bloggläsare!

Ser i statistiken att trotts min brist på blogginlägg är ni inne och kikar. Tack! :)

Nu är det så, att jag har ingen dator! Därför har jag inte bloggat på några dagar. Men så fort lönen kommer in är jag i butiken och väljer bland datorer efter en ny bästa vän.

Jag har kikat lite efter datorer och det är dessa jag har fastnat för:

www.siba.se

Dessa två kostade lika mycket, alltså 7995 kr.
Men min favorit hittils, är så snygg så jag tror att det blir den. Men endast för 6990 kr.
DEN ÄR ROSA!


Skåda vilken skönhet! Och den är snart min! Det som gjorde att den var lite billigare var att det var mindre batteritid och så. Men vem bryr sig? Den är as sexig!

Annars då? Jo, jag har hållt min diet väldigt bra. Har inte vägt mig eller mätt mig sen sist, men det är på grund av tidsbrist. Tänkte väga mig samtidigt som när vi väger någon på jobbet, för den vågen är exakt. En såndär dyr jävel. Man sätter sig i en stol och så räknar den ut precis allt. Skit bra.

På alla hjärtans dag, som annars är en kaloririk-dag (oftast) höll vi ganska bra. Vi åt bacon, äggröra och jordgubbar till frukost, massor av frukt till lunch och lite mera frukt till mellanmål. På kvällen åt vi soppa till förrätt och antrico med grönsaker till varmrätt (vi hoppade över efterrätten). Så ja, vi har varit duktiga. Vad gjorde ni på alla hjärtans dag?

Vi var här:



Det roliga var att det var nästan inget folk alls. Vi var ungefär 6 par. Inte mer? Så det var hur mysigt som helst :) Rekomenderar det starkt!

:)

Min pappa "parar" växter med hjälp av topps och vet ni vad? Det funkar! Haha
Idag har jag kommit igång med mitt nya kostschema, vilket innebar att jag också var tvungen att införskaffa matlådor.
Dessa två är mindre matlådor. Vilket är perfekt för mellanmål :)
I den understa är det youghurt och müsli, i den översta är det en näve nötter.
I matlåden på första bilden, har jag bara tonfisk, sockerärtor och cocktail-tomater. Tog även med mig ett äpple.

:)

Från förra helgen :)

The touch of your lips

Jag saknar dig redan.

Broken

Jag fryser. Jag har spykänslor. Ska springa till toan.
Jag hatar att inte veta....

Matschema

Då var det dags för en ny sommar och en ny mer fast johanna :D haha! NU KÖR VI. Här är kostschemat. Som ni kommer se är det två olika. Detta för att dem är baserade på om jag jobbar FM eller EF. Det är svårt att hinna hålla en jämn sockerbalans i kroppen när man bara får ha EN lunch. Men vi har 2 fikor. Så ska kolla hur detta funkar. Jag ger det 1 månad, sen så kommer jag att skriva saker jag vill ändra på eller saker jag har varit extra nöjd med.



Kostschema FM:


05:00
Förberedelser
1 glas vatten, 1 kopp kaffe = cykel 30 min
Till jobb = 15 minuter promenad


07:00
Frukost
2 CLA, 1 dc müsli och youghurt (täcka botten)
1 C-vitamin brus och ett grönt äpple

10:00
Fika
En häve nötter + kaffe


12:.30
Lunch
Omega 3, kyckling + sallad, 2 CLA
Alt. omellett
15:00
Fika
Lite pasta

17:00
Gym
Efter att detta pass är klart, skall jag ta en protein shake.

22:00
Kvällsmål
Snabba kolhydrater (pasta osv.) + protein, kyckling lr. liknande. 2 CLA.

Kostschema EF:

09:00
Förberedelser
1 glas vatten, 1 kopp kaffe
= 40 min jogg alt/
11:00 30 min cykel
Frukost

Omelett, 2 ägg. 2 CLA, 1 C-vitamin
12:00 = 15 min promenad
12:30
Börjar jobb
1 protein shake

15:00
Fika
Kycklingsallad + 2 CLA

17:30
Mellanmål
Nötter + omega 3 + frukt

20:00
Mellanmål
Müsli + youghurt

21:30 = 15 min promenad

22:00
Kvällsmål
Kyckling + sallad + 2 CLA



Mycket mat? Ja, jag kommer verkligen inte att vara hungrig :)

Vilket passar bäst?

Vilken färg passar bäst? Själv trivs jag bättre i blont :)
Igår kväll var jag helt slut, jag skulle ha kollat på elsas värld. MEN, jag var för trött, så ställde klockan extra tidigt, så jag kan kolla idag.
Elsas värld är en serie som går på tv3Play. Verkligen en tjej-serie, så att säga. Men hur underbar som helst. Så det ska jag unna mig innan jobb. 21:30, bläääh. Men ska handla all min nya mat idag :D det ska bli jätte kul!
Kan blogga ikväll om mat schemat :)
PUSS

Wihooo

Hejhej fina läsare :)
Igår var jag och tränade med Fredrik, sen bjöd han på mat. Kyckling och nudlar blev det, as gött! Sen så gick jag över till Zandra (som är typ granne med Fredrik). Hon bjöd på gott te och vi satt och snackade en stund innan vi gick och la oss.
Imorses när jag vaknade hjälpte jag Zandra med plugget. Det gick ganska bra, sen så åkte jag hem för att upptäcka att min pappa städat mitt rum. Snällt? JA! Nytvättade och strukna kläder. Tihi, jag vet att jag är bortskämd!

Blev nyligen klar med min outfit idag. Fick ringen i födelsedags pressent av Kristoffers syster, älskar stora ringar!
Nu ska jag iväg till tåget, så jag kan åka till min underbara pojkvän. Vi ska skåla med lite champagne och fira att lägenheten äntligen är klar! :) How awsome isn't that?
Igår satte jag upp ett nytt kostschema till mig själv, med hjälp av Louise. Så nu jävlar. Börjar på torsdag, för hinner inte till affären för ens dess. He-he. Men det kommer bli stora skillnader framöver!
Ha en underbar dag! För det ska jag ha! :)

:)

Hejhej!
Jag uppdaterar senare, min mobil har laddat ur. Men ska äta frukost nu med Zandra, gröt och vitamindryck är dags :)
Pusspuss!

Ursnyggt!

Spegel:
Från mitt fönster:
Det är mysigt men snö, men jag vill faktiskt ha vår nu!
Hittade ett ursnyggt linne på Nelly.com som jag blev sugen på:
Älskar detaljerna. Hiss eller diss?

Underbar helg!

Helgen har varit jätte, jätte bra! Jag och Kristoffer har umgåts med hans familj, hämtat och monterat bord, funnit en ny favorit pizza restaurang. Ja, vi har hunnit en del :)
Här är lite bilder från helgen:
Istället för äcklig svettig pizza sallad, fick man en god sallad med tomat, paprika, lök och sallad, med god olivolja och kryddor :) FRÄSCHT!

Kallt?!



Idag har jag och Kristoffer tvätt - och städ dag :) Vilket är helt okej. Han grejjar med hemma bio och projektorn. Så snart är allt uppsatt. Blir bra film ikväll med andra ord!

Jag lade märke (till min förvåning) att kristoffer enbart har Björn Borg kalsonger. Brukar det vara så? Hela tvättstället är täckt av kalsonger och 3 par jeans, 2 par mjukis och 2 t-shirts, resten BJÖRN BORG KALSONGER! Och detta är bara tvätt ett. Förresten har han en jävla massa sockar som jag sorterade. Och nej, inte har man bara svarta och vita som normalt folk, nej man har svarta sockar i alla möjliga olika märken man kan tänka sig som Calvine Cline, Hugo Boss, La coste, Adidas osv. Att då para ihop dessa, aa , ni kan ju tänka er. Jag stod och svor.




Lite kort på mig hos Kristoffer, här ser man lite hur det ser ut i hans badrum ;) Mössa, check!

Det är ju bara SÅ kallt ute nu. Det är helt sjukt, har två par vantar på mig när jag är ute för att fingrarna inte ska bli is. Går ju alltid morgon promenad, så har ett par tunna, så jag kan fiffla med musiken utan att frysa ihjäl. Sedan ett par lovika vantar över :)

Btw, mössan är köpt på Aztrids och vet ni vad? Den butiken skall stänga :( En kollega på jobbet är jätte nära vän med personen som äger butiken och hon berättade att den skulle stänga. Jag tycker det är jätte synd! Jag tyckte faktiskt att dem hade bra kläder där ibland. Speciellt fest-toppar :)

Breddade kunskaper



Hejhej!
Idag har jag fått deligation i sond. Det var jätte spännande faktiskt, det är kul att bredda sina kunskaper faktiskt!
Så nu kan jag ge vårdtagare sondmatning genom magen :)
När jag kom hem idag hade pappa gjort chili con carne:
Gör gott! Älskar att jag är så bortskämd haha! :)
Nu ska jag plugga lite om demens, så får vi se hur det går med det. Te + plugg är alltid lyckat :)
Tjao!

Kärlek


:)


I’ll leave the door on the latch
If you ever come back, if you ever come back
There’ll be a light in the hall and the key under the mat
If you ever come back
There’ll be a smile on my face and the kettle on
And it will be just like you were never gone
There’ll be a light in the hall and the key under the mat
If you ever come back if you ever come back now

Underbar låt :)

Kristoffer <3

Försov mig :O

Försov mig en timma idag, vaknade 07:15 av att en kollega ringde mig. På 15 minuter var jag på plats, jag ordagrant sprang till jobbet. Har nog inte varit så snabb i hela mitt liv. Som tur var, hade jag en klar matlåda i kylskåpet som jag kunde slänga ner i väskan.
Men, jag jobbade över idag i varje fall. Så slutade 17 istället för 16. Vilket faktiskt var helt okej ändå, jag fick ihop mina timmar i alla fall :)
Imorgon ska jag få deligation i sond, det ska bli kul. Älskar att lära mig nya saker :) Så då blir det mera plugg och prov som väntar :)

RSS 2.0