Distansvänskap

(Ställ inte ultimatum till mig. Det är lätt att man blir bortvald)

Hej!

Vänskap är som en skör blomma. Den behöver vattnas, ha soljus, värme och ibland planteras om.

Det finns även vänskap på långa avstånd. Bara för att man inte ses varje dag, eller varje vecka, eller varje månad så finns den där ändå. Det är oftast en mer villkorslös vänskap. Man vet att man kan ses då och då och även om uppdateringen av livet inte sker så ofta så påbörjar man sin vänskap där man slutade den sist gång.

Min vänskap med Nicoline är en sådan vänskap. Vi ses inte så ofta, men det gör liksom ingenting för vad som än händer - vet jag att hon finns där ändå.

Tips för att bevara vänskap på långt håll:

1. Bli inte sur för att man inte hör av sig. Det är inget personligt. Vi har bara separata liv.
2. När man väl ses, se till att det är i ett par dagar och gör saker, som bio, resor eller kanske äta på restaurang.
3. Bestäm någon tradition som bara ni har. Min och Nicolines tradition är att varje gång vi ses försöker vi äta jordgubbar :)
4. Ring ibland och bara hör hur den andra mår och försök finnas där även om det är svårt!

Är du nöjd nu Artur? ;) Hoppas du är på idrotten!


On my way to school

Heej :)

Sitter här hemma och har precis borstat tänderna. Ska bara packa idrottsväskan, sedan ska jag med bussen till skolan.

Vad gör man när man tappat motivationen för skolan? Någon som har något knep att för att ge det där lilla extra?

That's for beeing honest




Hej!

Sitter här i min mörka men mysiga lägenhet och äter choklad och dricker kaffe. Tv:n är på och i bakgrunden visas Sveriges skönaste familjer. Jag har även Viktor i telefonen bredvid datorn med högtalaren på. Det är rätt skönt, för det känns nästan som att han sitter bredvid mig då.

Det är lite mysigt att många undrar hur det går med mitt långdistansförhållande. Sökte på långdistansförhållande och fick 2380 träffar. Många av dessa länkar innehåller hopp om distansförhållanden. Lite tips och knep om vad man kan göra för att få det extra bra.


Här är mina tips:

1. Först och främst - skaffa samma abonemang till era mobiltelefoner. Skaffa ett sådant abonemang som gör att ni kan prata gratis med varandra.
Erfarenhet: Dyra räkningar som ingen vill ha. INTE KUL!
2. Bli inte sur för att den ena partnern inte kan prata i telefon. Utan ring senare bara, eller be den andre att höra av sig när det passar bättre.
Erfarenhet: Även om det känns jobbigt att er pojkvän inte är eran 24/7, så borde ni veta att han fortfarande lever fyra timmar senare även om den saken man vill berätta för honom känns dööööviktigt. ;)
3. Det är viktigt att prata om positiva saker. Ingen orkar höra på någon gnällig människa 24/7.
Erfarenhet: När jag färgade håret brunt tråkade jag ut min pojkvän utan att överdriva i tre dagar. Jag har varit en blondin i några år och vart lite smått kluven i brunt hår. Tillslut bad Viktor mig överdrivet många gånger att bara sluta tjöööta om mitt hår och aah, jag fattade ju att det kanske inte var det bästa ämnet. Han såg ju med egna ögon att det var brunt. x) Men nu stortrivs jag i brunt hår :)!
4. "Jag älskar dig", vackra, vackra, vackra ord :) Ta dig tid till att verkligen berätta vad personen betyder för dig :) Det kan aldrig gå fel :)
Erfaranhet: Mina vänner tycker att jag och Viktor är överdrivet kära. Men är vi överdrivet kära, eller funkar vi bara bra ihop? Tänk på den du :D


What did you do for your beloved lately?


Nytt golv av kläder

 

Tog den här bilden för att om man kollar bortanför mig och koncentrerar sig på min dörr - så ser man att det finns något mer där innne. MASSA KLÄDER! Alltså, seriöst.... jag funderar på att "skänka" bort lite kläder. Det är bara för mkt. Plus att man inte hittar i min garderob, så varje gång jag ska hitta något speciellt så får jag riva ut alla kläder så de lägger sig som ett nytt golv på mitt rum. Och då menar jag allvar, min pojkvän kan nog intyga att när jag ska gå ut eller något sånt är inte mitt rum något vackert alls. Men vad ska jag säga? Det var så illa en gång, att när jag bjöd Julia på frukost (viktors syster) så smög han in dit och visade upp detta för henne när jag var och handlade grönsaker till frukosten - bara för at visa hur illa det faktiskt kan se ut på mitt rum! HAHAHAHA!

 

Jaja... idag ser det lika förjävligt ut. Var ute igår med flickorna. Dock var jag inte ute så länge, bara en sväng. Men men :) Idag kommer Louise hem! Saknar faktiskt henne :( Urs, inte kul när hon bara åker bort sådär utan förvarning!!!! :(

V+J= 1

Mitt egna tal älskling <3


Kom igen johanna, kom igen! *klappklapp*




Heej alla pluggnördar!
Har avklarat en 1/3 av min naturkunskaps läxa :D HEJAHEJAHEJA JOHANNA! =)
Känner mig lite smått nervös inför medicinskgrundkursprovet nästa vecka! Tänkte testa teorin att lära sig alla skelettben i kroppen på latinska i sömnen. Do you think I can make it? :D

Saknar min Viktor mest av allt och alla <3

Pöss!

2/7

Så dag 2/7. Tänkte gå ut på en promenad nu. Har inte blivit så mkt tränande då jag är väldigt sjuk. HAha, nja väldigt är väl att ta i. Men det är svårt att andas och så.

Igår gjorde jag en jätte god soppa :) Grönsakssoppa utan något kött. Har ju gått med i gröna tallriken och ska äta minst ett grönt mål per vecka. så valde igår. Som ni vet följer jag aldrig recept utan min mat är alltid allajohanna.

Höstsoppa

1 morrot
En halv rödlök
Blomkål
Broccoli
purjulök
1Buljongtärning - höns
1Buljongtärning - grönsak
Chilipeppar
Salt/peppar

KLART! =)

Nu ska jag ta en promenad och dyka ner läxorna.

Tog cirka en halvtimma att göra då jag vill ha alla grönsaker mjuka och goda :) Serveras med bröd och mjölk!

TÄVLING

Idag börjar tävlingen mellan mig och Zandra Leverin. Vem kan gå ner mest på en vecka? kommer såklart skriva resultatet i bloggen nästa onsdag :)!

Idag har jag inte kunnat träna då jag fortfarande är sjuk. Men tänkte ta en promenad senare :) Lever på lite mat istället idag :)

Vem tror ni kommer vinna? Jag eller Zandra?

Alla har sina idoler eller föredömmen. Min inspiration rent utseendesmässigt får jag från vackra Erin Lucas. Hon är nog en av de vackraste kvinnorna jag någonsin sett!

Vacker :)!


födelsedag

Idag fyller Moa år :) Ska hem till henne och sjunga för henne snart :) Nu ska jag hoppa in i duschen :)


Vardagslyx!

Hej!

Vad har hänt sen sist? Jo, jag har varit med och firat Louise. Först satt vi hemma hos henne och förfestade lite. Efter det gick vi till buddys där vi bokat en bana vid 22. När klockan närmade sig 23 rörde vi oss mot lipz där jag tillägnade större delen av kvällen.

På något konstigt vis får jag alltid för mig att jag har tappat bort min mobil, men mot slutet av kvällen hittar jag alltid mobilen i väskan. Hum, skärpning johanna!


Torsdag:







På fredagen så fick jag en överraskning av min finaste viktor. Han köpte en standby flygbiljett och kom hem på 50 minuter. På kvällen åt vi god mat hos Julia. Det blev revbenspjäll och potatissallad. Hon hade även gjort varma mackor med svamp på :) Extra höstigt!

På lördagen var jag hemma hos Viktor. Vi hjälpte till lite hemma hos hans mamma. Viktor och hans bror sopade ner barr från taket. Viktor har röda mjukis och Carl har grå mjukis. Såhär såg det ut:

Efter den här dagen blev jag extremt förskyld och har snorat hela helgen, haha :) men det var värt det. Vi fick god gulashsoppa och äpplekaka :D mysdag! Älskar verkligen hösten! Den är full av mys!

Jag och viktor plockade även trattkantareller som vi rensade. Viktor har lyxen att både ha trattkantareller, kantareller, blåbär och lingon på sin tomt. Vardagslyx!

Jag har verkligen saknat hösten. Att tända ljus, ta ett badkar eller bara ligga extra länge i sängen är mycket mer eftertraktat nu än i somras. Det är skönt att bara falla i lugn och vara med nära och kära. Jag hissar hösten! Vantar och halsdukar är mys! Dessutom är modet skit snyggt! Det finns bara plus med hösten!

Happy birthday

 



Idag fyller den här skönheten år! Hela 19 år och jag förbereder en överraskning :)! tihi!

GRATTIS LOUISE MARIA JOHANSSON!


Happy birthday

 



Idag fyller den här skönheten år! Hela 19 år och jag förbereder en överraskning :)! tihi!

GRATTIS LOUISE MARIA JOHANSSON!


Skåne?

Hej alla vackra och underbara :)!

 

Jag har haft en toppen helg med viktor i stockholm. Kom till skolan för en stund sen, åkte med tåget från stockholm klockan sex imorses. Svårt som vanligt att se viktor så ledsen när jag åker och jag kan inte säga något annat än att jag fällde en och en annan tår. Men det blir bättre om ett år efter studenten :)

- Johanna vad är skåne för något?

- En stad såklart!

Viktor hade roligt åt mig i helgen när han fick reda på vilken otroligt dålig kunskap jag har när det kommer till Svenska kartan. PINSAMT! Jag kan typ USAs karta bättre än svenska kartan x)

Iaf, i helgen har jag och Viktor sett I rymden finns inga känslor på bio. Den var super rolig! Verkligen en film jag kan rekomendera, så se den säger jag bara! unga och äldre, spelar ingen roll!

Annars tog vi det mest lugnt, vi sattsade på god mat och mycket skratt :) En underbar helg, vilket var väl behövt då vi inte kommer ses på tre veckor :(

Imorgon fyller Louise år, vi ska fira henne på torsdag med bowling och lipz. Det var verkligen länge sen jag var på lipz. Typ ett halvår sen sist om jag räknar rätt. Vilket man inte ska lita på då mina matematiska kunskaper är = 0. :D

HAHA idag när jag satt på tåget - jag skojar inte - jag hamna på första klass fast jag köpt sista minuten biljett :D Servitör med frukost och så mykcet kaffe och te man ville är inte illa sex på morgonen :D Ett + till SJ! :D

 

Jaja, nu ska jag konka upp mina 3 väskor upp till en högre våning till Naturkunskap B lektionen. CHAO!


RSS 2.0