Förvandla något mörkt till ljust

 
Är så himla glad över min fina, underbara pojkvän <3 Har aldrig träffat någon som är så ärlig och förstående som du är. Allt känns bara så enkelt, inga tvivel, inga funderingar, bara kärlek. Finns inget bättre än att somna i din famn och vakna upp intill dig. Du kan göra en mörk dag så ljus. Ser fram emot vad framtiden kan erbjuda oss. Du är verkligen unik Mattias, något jag aldrig mött förut. Jag älskar dig <3
 
 
 

Näthat och mobbing

 
Såg ett väldigt intressant avsnitt av uppdrag granskning idag. Där de tog upp näthat, mobbing och skillnader på förmåga att kunna bemöta olika hot och synpunkter i olika åldrar.
 
Om jag jämför med mig och mina egna erfarenheter, såg jag tydliga likheter genom mina få år i livet. Det jag såg var hur lätta yngre människor var att påverka och tystas. De är lättare att manipulera eller skrämma en yngre människa. Då de kanske inte har fått verktygen eller självförtroendet att kämpa för sina åsikter. 
 
När jag var liten och någon inte höll med om vad jag ansåg, frågade jag mig själv direkt "oj, varför såg jag inte detta?" eller "har jag fel i hur jag reagaerar eller känner?", "är jag den personen de påstår att jag är?". Min åsikt var väldigt enkel att förändra. Idag krävs det mer. Självfallet är jag inte omöjlig att påverka. Jag tror ingen är omöjlig att påverka, eller omöjlig att tystas. Men jag vågar åtminstone stå för min ursprungliga åsikt. Jag vågar diskutera för den, lägga fram mina argument eller berätta om hur jag upplever att min sanning om situationen är. Jag anklagar inte mig själv först. 
 
Sen har mina föräldrar uppfostrat mig på sådant vis att man alltid skall se hela perspektivet. Ju fler ögon som finns, ju klarare bild kan framställas. När jag exempelvis bråkat med en vän eller pojkvän om något, bemötte aldrig mina föräldrar mig med "tycka synd om synen". Vet inte hur jag skall uttrycka mig med andra ord. Utan det sade alltid "jaha, hur var din roll i det hela?". Tillsammans målade vi upp en bild ur olika perspektiv, från olika synhåll bland det inblandade, vilket kunde öka min förståelse och empati. 
 
Ibland kan man bli så fast i sin egen sanning att andras inte får plats. Vilket man skall försöka undvika. Detta har gjort att jag kan ta emot kritik på ett bättre sätt nu än vad jag kunde när jag var liten.
 
Kallar någon mig hora, så vet jag att det inte stämmer. Jag har kunskap om vad hora betyder och vet att jag aldrig skulle sälja min kropp. Kallar någon mig slyna, skulle jag aldrig ta åt mig av detta heller. Jag är ingens sexslav och om man googlar på slyna kommer folk förstå vad jag menar. Slampa, vet jag att jag inte är. Jag har legat med färre personer än vad många har. Och det finns ett enkelt svar på det. Jag gillar inte främlingar, jag är en förhållande tjej och trivs inte med att personer som jag inte känner rör vid mig.
 
Skulle någon säga att jag är ful, äcklig osv, så brukar jag tänka att personen förmodligen har en jävligt dålig dag. Att den har en annan uppfattning om skönhet än mig och det är okej. Skulle alla tycka att alla är snygga eller fantastiska hela tiden så skulle det aldrig uppstå problem? 
 
Vem som helst får tycka vad fan dom vill om mig. Jag är helt okej med det. Vare sig det handlar om mina val i livet, mina åsikter eller om vilka människor jag valt att spendera min levnadstid med. Bara jag vet vem jag är.
 
Det enda jag inte kan ta, som jag har gemensamt med alla personer i avsnittet hos uppdrag granskning är hot om liv. Eller hot om sex, eller saker folk vill göra mot dig mot din vilja. INGEN, då menar jag INGEN, skall få dig göra saker du känner att du inte vill. Vare sig det handlar om att berätta saker om dig själv, eller träffa, eller ha sex, eller ens göra saker. Ingen ska få dig att känna att din åsikt inte räknas. Tillåt ingen att göra så mot dig, ingen ska få ta din röst eller kropp. 
 
Näthat finns det gott om och det kommer aldrig försvinna. Människor kommer alltid tro att de har större friheter än vad de har och det finns egentligen inget vis vi kan skydda oss från detta. Det enda du kan göra är att bestämma dig för vad som skall få påverka dig och ta din energi.
 
 

Försäkring

Hej mina nära och kära :)
 
Är nu i vecka 16 :) Så min bebis börjar bli stor. Den är 16 cm lång och denna vecka kommer den att dubbla sin vikt tydligen :) Härligt! Känner av den ganska mycket. Känns som något fladdrar till, hela tiden haha. När den inte rör sig blir jag lite orolig, det är så mysigt att känna den.
 
Kollar på gravidförsäkringar. Vet att många av mina vänner och bekanta är gravida nu. Vad har ni tänkt er för försäkring? Är det något bolag som känns bättre? 
 
Jag har kikat lite på trygg hansas försäkring extra tillägg. Den täcker mer eller mindre allt och kostar 1195 kr. Jag är sån, hellre mer än mindre. Känns som jag alltid har otur, så lika bra att köra på allt som går. Haha
 
Hoppas på svar <3

Sjuk

 
Mitt huvud gör så ont, att det känns som att någon slagit av det, hoppat på det, kört över det och sedan placerat det på mitt huvud igen. Fy!
 
Har tänkt det senaste 3 timmarna på vad jag ska äta. Har fortfarande inte kommit på något. Är sugen på chocklad och har alla ingredienser att göra en kladdkaka. Ska man?
 
Annars har jag fläskfilé hemma samt torsk. Har även morrötter, potatis, pasta, ris, blomkol, purjulök, spenat både färsk och fryst, paprika, kantareller och trattkantareller... finns ju inget att laga..... :( Har även youghurt... en skål med det, igen?
 
Min mage kurrar men vill bara dricka vatten och gå och lägga mig :/

:)

Hej mina nära och inte nära :)
 
Jag tycker det är så roligt att ni har börjat kommentera och fråga saker. Det är verkligen kul! 
 
Igår arbetade jag i Göteborg hela dagen. Från 10-17. Började med ett möte med en kund som varade i 2 timmar. Sen tog jag och Sandra lunch och åt ute i solen. Det var helt underbart. Vi satt utan jackor och bara njöt av all d-vitamin.
 
Eftermiddagen spenderade jag med kalkyleringar och sorteringar av fakturor. Sånt behöver också göras. 
 
Idag ska jag göra mitt sista pass på Mortens. Ska bli både kul och tråkigt. Ser fram emot att jobba, men tråkigt att det är sista gången (eller på ett tag) man ser alla härliga kollegor. :)
 
MEN, tyvärr är arbetet så pass riskabelt för min bebis att det inte gör det dära extra pengarna någon rättvisa. 
 
Har precis ätit korvstroganoff med min fina pojkvän, så med mätt mage sticker jag nu iväg mot uddevalla!

Tjingtjing!

Vecka 14

 
Hejhej!
 
Många tycker att mitt yrkesval är väldigt annorlunda. Jag är biträdande konsthandlare. När folk frågar mig vad jag arbetar med, brukar jag få ett svar liknande: "Va?"
 
På bilden ovanför ser ni min arbetsplats. Jag använder mig av en dator, en telefon och ett anteckningsblock och det är mer eller mindre allt jag behöver i min roll än så länge. Här sköter jag bokningar och avbokningar, jag sköter mer eller mindre all komunikation med våra kunder. Allt ifrån olika fakturafrågor till byte av tavlor eller utställningar. 
 
Imorgon skall jag följa med på ett möte där tre kommuner möts upp för att träffa oss. Ska bli väldigt spännande. Eftermiddagen kommer bjudas på massor av fakturor och ekonomiräknande. Alltid kul med lite omväxlande arbete. Skall även träffa min underbara Chef, då vi båda känner att vi behöver utnyttja varandras energi. Låter skumt? Men vi skrattar så mycket tillsammans och är helt knasiga. Detta gör att vi jobbar som bäst tillsammans helt enkelt.
 
Burken intill lokaflaskan är:
 
Den äter man för att barnet skall få alla näringsämnen osv. i magen. Nu är jag i vecka 14, vilket gör att allt jag stoppar i mig går direkt till min bebis. Så jag måste verkligen tänka på vad jag stoppar i mig.
 
I vecka 14 så har min bebis fått ögonbryn och hår på huvudet, gulligt! Den är lite mer än 8 cm lång och väger cirkus 40 gram.
 
Den övar redan nu sina ansiktsuttryck griper med händerna, kisar och rynkar på ögonbrynen. Helt enkelt så gör den en massa grimarser. I denna vecka suger min bebis definitivt på tummen :)
 
Jag är i så kallade andra trimestern nu och det gör att jag är lite mer människa igen. Jag är inte lika trött som i första trimistern, är verkligen inte lika illamående. Även om kväljningar kan komma helt oförutsädda. Det konstiga är att jag har gått ner 1 kg i andra trimistern. Det är lite konstigt. Dock kan jag inte äta samma mängd som jag gjorde innan. Får liksom inte plats känns det som, men jag äter ju inte enbart kött och grönsaker om man säger så. Så förstår inte riktigt hur det kommer sig att jag gått ner. Magen blir bara större och större och hårdare och hårdare. Har köpt mina första mamma byxor - vilka jag hatar! Dom är änna förstora och åker bara ner. Sen så sitter det jätte löst runt midjan och ah, det är bara störande. Men kan inte ha mina vanliga jeans. Har bara tajta jeans och ah, det funkar inte. Kan ha 2 gamla byxor som är verkligen lågmidjade. Men de är inte direkt smickrande när magen bara står ut. Vilka problem jag har!
 
Tänkte avsluta med ett fint mejl jag fick av en nära vän igår, som gjorde att jag somnade gott mot kudden:

"Tack för en underbar stund med dig och för allt godis jag åt upp för dig <3 du är en underbar vän och jag är så glad att jag valde dig som gudmor till Vincent. Litar verkligen på dig och känns helt underbart att du hittat tillbaka  till dig själv efter Kristoffer. Är glad att du träffat Mattias också för ser att han får dig att må bra <3 älskar dig vännen"
 
- Emanuela Andersson Caci
 
Jag blev helt tårögd. Tänk att jag har en så vacker vän i mitt liv <3 Och våra bebisar kommer att vara födda samma år. Det gör mig så lycklig!
 
 

RSS 2.0