5:2 dieten

 
 
Sedan ett par månader tillbaka har min mamma, Eva, kört något som heter 5:2 dieten. Hennes resultat är helt fantastisk. Hon har gått ner flera kilo, hon är piggare och ser fräschare ut och hon säger att hon inte alls är lika sötsugen.
 
När mamma berättade om dieten, var jag inte helt övertygad. Hon berättade att hela hennes kontor (hon arbetar med döva och hörselskadade) sett en granskning om just 5:2 dieten, som allihopa var snabba med att haka på. Denna diet är inte framtagen för att gå ned i vikt utan för att få ett längre och hälsosammare liv. Enligt henne var den framtagen för att få en minskning av delade celler sammt ett lägre värde av kolesterol - och IGF1-värde. När dessa värden stabiliseras skall vi vara mindre mottagliga för sjukdommar som hjärt - och kärlsjukdommar samt cancer.
 
Inte illa? Enligt viktcoachen Maria Tegnér - Skribent hos tidningen Må bra, är människan inte byggd för att ständigt ha tillgång till mat. Utan att människans kropp är byggd för att fasta. Förr i tiden, på stenålderns tid jagade vi och ibland fick vi helt enkelt vänta med att äta. Vissa dagar kunde vi frossa i nyjagat kött och fisk, medan andra dagar fick vi fylla magen med bär och rötter.
 
Dieten går ut på att man äter normalt 5 dagar i veckan. Med andra ord, kött, fisk, potatis, pasta, ris, grönsaker och bär. Sen väljer du 2 dagar i veckan som du enbart får klara dig på 500 kcl. Du kan välja att sprida ut 500 kcl på dagen, eller välja att äta 2-3 måltider med få kcl. Min mamma hade en favorit som hon körde som lunch vid fastdagar, hönsbuljong i varmt vatten och rivna morrötter. På kvällen tog hon en knäckemacka. Under dagen drack hon mycket vatten. Här gäller det att inte småäta :)
 
Vad tror ni om denna diet? Är det något för er? Jag skulle klara den galant då jag har ett relativt stilla sittande jobb. Dem som använder kroppen mycket i jobbet blir förmodligen de två fasta dagarna mer svåra att hantera.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0